Ilmastolain valmistelu viivästynyt

Ilmastolain valmistelu on viivästynyt hieman aikataulustaan. Ympäristöministeriön aiemmin julkaiseman aikataulun mukaan lain lausuntokierros olisi pitänyt ajoittua marras-joulukuuhun 2013. Näyttää siltä, että lausuntokierros voikin alkaa vasta ensi vuonna.

31.10.2013 järjestetyssä sidosryhmäseminaarissa kerrottiin, että virkamiehet ovat luonnosteluvaiheensa hoitaneet ja laki on nyt poliitikkojen käsissä. Lain poliittisista linjauksista vastaa energia- ja ilmastopolitiikan ministerityöryhmä. Työryhmään kuuluvat elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, ympäristöministeri Ville Niinistö, puolustusministeri Carl Haglund, liikenneministeri Merja Kyllönen, sisäasiainministeri Päivi Räsänen ja työministeri Lauri Ihalainen.

Odotamme, että poliitikot saavat tarvittavat linjaukset pian tehtyä palattuaan hyvin levänneinä joululomilta. Luonnoksen tullessa julki on korkea aika alkaa käydä laajaa keskustelua siitä, millainen ilmastolaki auttaisi meitä parhaiten ilmastonmuutoksen torjunnassa ja tulevaisuuteen varautumisessa.

Tältä pohjalta suosittelemmekin joululukemistoksi seuraavia teoksia: