Ilmastolain kannattajia lähes kolmeen eduskuntaan

Lumiukot osoittavat tänään mieltä ilmastolain puolesta 13 paikkakunnalla ympäri Suomea. Polttava Kysymys julkaisee samalla kansanedustajaehdokkaiden vastaukset kysymykseen ”pitäisikö Suomeen säätää ilmastolaki?”. Ilmastolain kannattajia on tätä kirjoittaessa 561 – heitä riittäisi lähes kolmeen eduskuntaan.

Lumiukkojen mielenosoitus: ilmastolaki on vaalikevään polttava kysymys

Lumiukot ilmastolain puolesta -tempaus tänään 13 paikkakunnalla

Tiedote
Maan ystävät/ Polttava Kysymys
8.3.2011

Lumiukot osoittavat jälleen mieltään kunnianhimoisen ilmastolain puolesta kolmellatoista paikkakunnalla ympäri Suomea tänään laskiaistiistaina 8.3.2011. Samalla Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja julkistaa kansanedustajaehdokkaiden kannat ilmastolakiin yhden kysymyksen vaalikoneessa. Sen avulla äänestäjät voivat helposti selvittää, ketkä ehdokkaista ovat vuosittaisiin päästövähennyksiin ja ilmastotieteeseen perustuviin päästötavoitteisiin velvoittavan ilmastolain kannalla. Ilmastolain tukijoiksi on ilmoittautunut jo lähes 600 ehdokasta yli puoluerajojen.

– Suomen suhde ilmastokatastrofin torjuntaan ratkaistaan seuraavalla vaalikaudella. Haaste on valtava: ilmastotieteellisen tiedon mukaan kotimaisia päästöjä on vähennettävä vähintään 40 % vuoteen 2020 mennessä ja 95 % vuoteen 2050 mennessä. Seuraavan hallituksen on säädettävä laki, joka varmistaa tarvittavien vähennysten toteutumisen vuosittaisten välitavoitteiden avulla. Ilmastolaki on kirjattava seuraavaan hallitusohjelmaan, toteaa Polttava Kysymys -kampanjan koordinaattori Pia Pässilä.

Lumiukot osoittavat mieltään ilmastokatastrofin torjumiseksi jo seitsemäntenä talvena peräkkäin. Lumiukot äänestäisivät itse ilmastolain puolesta ja kehottavat suomalaisia äänestäjiä tarkistamaan omien suosikkiehdokkaiden kannan ilmastolakiin. Tämä on helppo tapa selvittää, ketkä ehdokkaista ovat aidosti tehokkaan ja johdonmukaisen ilmastopolitiikan kannalla.

– Suurin osa suomalaisista on huolestuneita ilmastonmuutoksesta, ja heille on tärkeää saada tietää, ketkä ehdokkaat ajavat tehokasta ja johdonmukaista ilmastopolitiikkaa. Yhden kysymyksen vaalikoneemme palvelee äänestäjien tiedon tarvetta ja selkiyttää vaalien alla käytävää ilmastokeskustelua, toteaa Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Laura Meller.

Lisätietoja:

Laura Meller, ilmastokampanjavastaava, Maan ystävät, 044 537 7193,
laura.meller ät maanystavat.fi
Pia Pässilä, Polttava Kysymys -kampanjakoordinaattori,  040 743 0624,
pia.passila ät maanystavat.fi

Lista tempauspaikoista ja yhteyshenkilöistä osoitteessa
http://www.polttavakysymys.fi/tapahtumat/lumiukkotempaus/

Polttava Kysymys on Maan ystävien vetämä, 31 eri yhteisön ilmastolakikampanja vuosittaisten, laillisesti sitovien ja ilmastokatastrofin torjumiseksi tarvittavien päästövähennysten puolesta. Siihen kuuluvat Maan ystävien lisäksi Attac, BirdLife Suomi, Helsingin nuorten ja opiskelijoiden YK-yhdistys, Kirkon ulkomaanavun Changemaker-verkosto, Demarinuoret, Greenpeace, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Kehitysyhteistyön palvelukeskus, Kirkon ulkomaanapu, Kommunistinen Nuorisoliitto, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Lapin
yliopiston ylioppilaskunta, Luonto-Liitto, Natur och Miljö, Plan Suomi Säätiön Lastenhallitus, Plan Suomi Säätiö, Ekokauppa Ruohonjuuri, Sosialidemokraattiset opiskelijat, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen ylioppilaskuntien liitto, Sähköautot.fi, Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan ympäristöjaos, Turun yliopiston ylioppilaskunta, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat, Vegaaniliitto, Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry, Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden liitto, WWF ja Åbo Akademis Studentkår.

Maan ystävät on kansalaisjärjestö, joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden toimia ekologisesti kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman puolesta. Maan ystävät on osa kansainvälistä Friends of the Earth International -verkostoa, johon kuuluu ryhmiä noin 70 maasta kaikista
maanosista.