Ilmastopolitiikkakiertue pyörähti liikkeelle

Polttava Kysymys -kampanjan järjestämä Mikä mättää ilmastopolitiikassa –seminaarikiertue avaa ilmastopolitiikan perusteita ja kertoo, miten tavallinen kansalainen voi vaikuttaa ilmastopolitiikkaan. Kiertue polkaistiin käyntiin Oulun yliopistolla maanantaina 7.11. Keskustelu jatkui tiistaina Helsingissä.

”Koimme, ettei ilmastonmuutos saa arvoistaan huomiota valtamediassa eikä ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeyttä oteta huomioon poliittisessa päätöksenteossa. Aloimme miettiä, miksi näin on ja mitä tälle asialle voisi tehdä.” kertoo Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Jonas Biström seminaarin synnyn taustoista.

Ilmastonmuutonmuutos on tunnustettu ongelma ja sen vaikutukset näkyvät jo eri puolilla maapalloa. Seminaarikiertueella Polttava Kysymys kampanjan aktiivit haluavat herätellä keskustelua siitä, miksi ilmastonmuutoksen torjunnassa ei kuitenkaan ole edetty juhlapuheista tekoihin. Mitkä tekijät vaikeuttavat tehokkaiden päästövähennyskeinojen käyttöönottoa?

Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjan Helsingin paikallisryhmän jäsen Minna Teittinen huomauttikin, että vasta julkaistun Eurobarometrin mukaan kaksi kolmannesta eurooppalaisista on enemmän huolestunut ilmastonmuutoksesta kuin talouskriisistä. ”Miksi tämä ei näy poliittisessa päätöksenteossa?” kummastelee Teittinen.

Seminaarikiertueella halutaan tarjota mahdollisuuksia vaikuttaa paremman ja kunnianhimoisemman ilmastopolitiikan puolesta. Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja toimii esimerkkinä siitä, kuinka me ilmastonmuutoksesta huolestuneet kansalaiset voimme vaikuttaa ilmastopolitiikkaan ja viedä vaatimuksemme aina hallitusohjelmaan saakka.

Oulussa ilmastopolitiikan tila herätti haluja vaikuttaa ja tilaisuuden jälkeen ilmastolakikampanjoinnista kiinnostuneet kuulijat jäivät suunnittelemaan, kuinka voisivat omalla paikkakunnallaan edistää ilmastolain syntyä. Jokaisen seminaarin jälkeen on mahdollisuus jäädä keskustelemaan ilmastolakikampanjoinnista käytännössä. Polttava Kysymys -kampanja tukee halukkaita paikallisen toimintaryhmän perustamisessa. Kansanedustajat kuuntelevat herkemmin oman vaalipiirinsä asukkaita, joten jokainen ilmastolakiaktiivi ympäri Suomen voi vaikuttaa!

Seminaari järjestetään loppuvuoden aikana Turussa, Hämeenlinna, Tampereella, Turussa, Mikkelissä, Kuopiossa, Joensuussa sekä Rovaniemellä.Tarkat seminaaripäivämäärät löydät täältä. Tervetuloa mukaan keskustelemaan ja vaikuttamaan paremman ilmastopolitiikan puolesta!