Iso-Britannian viisivuotias ilmastolaki

Meidän pitäisi nyt päättää, haluammeko torjua ilmastonmuutoksen. Jos haluamme, meidän on saatava päästöt laskuun ja pian. Päästöjä kannattaa vähentää järkevästi, johdonmukaisesti ja kustannustehokkaasti, eikä tyhmästi, holtittomasti ja tehottomasti. Tällaisen päättelyketjun tuloksena Iso-Britanniassa säädettiin viisi vuotta sitten maailman ensimmäinen ilmastolaki ohjaamaan ilmastopäästöjen vähentämistä kaikkialla yhteiskunnassa.

Lue lisää →

Pyöräkulkue ministereille: vahva ilmastolaki, ei saastuttajien paapomista

Eilen illalla 24.4. kymmenet ilmastonmuutoksesta huolestuneet kansalaiset pyöräilivät Polttava Kysymys – kampanjan pyöräkulkueessa vahvan ilmastolain puolesta. Kulkue lähti matkaan Valtioneuvoston linnan edustalta aurinkoisissa ja innostuneissa tunnelmissa ja kiersi niiden ministeriöiden kautta, joiden ohjauksessa hallituksen esitys ilmastolaiksi valmistellaan.

Lue lisää →

Näennäisistä näkyviin ratkaisuihin! – Pyöräkulkue kannustaa Suomen ilmastopolitiikkaa liikkeelle

Ilmastonmuutoskeskustelussa yhä enemmän huomiota kiinnitetään sopeutumiseen. On kuitenkin tärkeä ymmärtää, että nykyinen kehityskulku on johtamassa tilanteeseen, jossa suurin osa ihmiskunnasta ja ekosysteemeistä ei voi sopeutua ilmastonmuutokseen. Ilmastonmuutoksen ratkaiseminen riippuu nyt tehtävistä päätöksistä ja niiden toteutuksesta.

Lue lisää →

Lumiukot kiirehtivät vahvan ilmastolain valmistelua

Lumiukot kannustivat Suomen energia- ja ilmastopolitiikasta vastaavia ministereitä valmistelemaan kiireesti vahvan ilmastolain. Lumiukkojen mielenilmauksia järjestettiin laskiaistiistaina 12.2. 12 paikkakunnalla ympäri Suomen. Helsingissä lumiukot nousivat eduskuntatalon edustalle vaatimaan ministeri Haglundilta, Kiurulta, Koskiselta, Kyllöseltä, Niinistöltä, Räsäseltä, Urpilaiselta ja Vapaavuorelta ilmastopolitiikkaan ryhtiä.

Lue lisää →