Ilmastolakikampanja edennyt loppumetreille

Ilmastolakikampanja alkaa olla loppusuoralla. Lain käsittely valiokunnissa on jatkunut vuodenvaihteen jälkeen vauhdilla. Lausunto on saatu taannoin maa- ja metsätalousvaliokunnalta – toivottavasti myös talousvaliokunta saa omansa valmiiksi piakkoin. Sen jälkeen edessä on ympäristövaliokunnan käsittely, jonka tuloksena syntyvä mietintö menee eduskuntaan.

Eduskunnan käsittely on edessä pian, sillä jo 13.3. alkaa kevään vaaleja edeltävä tauko. Tuohon mennessä myös ilmastolaki on säädettävä. Elämme siis jännittäviä aikoja!

Kampanjassa olemme iloisia siitä, että laki on edennyt tähän vaiheeseen asti. Jatkamme kuitenkin edelleen vaikuttamistyötämme lain vahvistamisen puolesta.

Vuodesta 2008 asti kestänyt kampanja on hyvin pitkälti vapaaehtoisten työpanoksen tulosta. Vapaaehtoisten kansalaisvaikuttajien lisäksi kiitosta täytyy antaa niille ihmisille, jotka ovat omista varoistaan tukeneet kampanjan toimintaa taloudellisesti. Ilman heitä vaikuttamistyö olisi ollut paljon vaikeampaa.

Kampanjamme on saanut matkan varrella tukea monilta eri tahoilta. Viimeisin niistä on Tithe-blogin pitäjä, joka lahjoittaa säännöllisesti tietyn osan tuloistaan hyvään tarkoitukseen. Lue hänen blogistaan, miksi myös ilmastolakikampanja pääsi lahjoituskohteeksi. Suuri kiitos tuesta!

Kampanjamme ottaa edelleen vastaan lahjoituksia ja käyttää ne vahvan ilmastolain saavuttamiseksi. Jos haluat osallistua yhteisiin talkoisiimme, tutustu ohjeisiin ja tee lahjoitus!