Lumiukot kiirehtivät vahvan ilmastolain valmistelua

Lumiukot kannustivat Suomen energia- ja ilmastopolitiikasta vastaavia ministereitä valmistelemaan kiireesti vahvan ilmastolain. Lumiukkojen mielenilmauksia järjestettiin laskiaistiistaina 12.2. 12 paikkakunnalla ympäri Suomen. Helsingissä lumiukot nousivat eduskuntatalon edustalle vaatimaan ministeri Haglundilta, Kiurulta, Koskiselta, Kyllöseltä, Niinistöltä, Räsäseltä, Urpilaiselta ja Vapaavuorelta ilmastopolitiikkaan ryhtiä.

– Energia- ja ilmastopolitiikan ministerityöryhmä voi esittää eduskunnalle vahvaa ilmastolakia tai jatkaa epäjohdonmukaisten ja suljettujen ovien takana valmisteltujen ilmasto- ja energiastrategioiden kanssa näpertelyä, Polttava Kysymys -kampanjan koordinaattori Meri Pukarinen sanoo.

– Meillä on alle kymmenen vuotta aikaa välttää ilmastokatastrofiin johtavalle kehityspolulle lukkiutuminen. Ilmastonmuutos etenee niin nopeasti, että käytössä olevien ohjauskeinojen on onnistuttava päästöjen vähentämisessä. Valitettavasti strategiat eivät yksinkertaisesti johda päästöjen tulokselliseen vähentymiseen, Pukarinen jatkaa.

– Kannustamme energia- ja ilmastopolitiikasta vastaavia ministereitä valmistelemaan kiireesti vahvan ilmastolain. Vähähiiliseen yhteiskuntaan siirtymisessä tarvitaan jämäkkää ohjausta, reilua vastuunjakoa ja päästövähennysten riittävyyden rehellistä seurantaa ilmastolain avulla, Pukarinen muistuttaa.

Kuvia tapahtumista

Lisätietoja:

Meri Pukarinen, 044 576 9999, meri.pukarinen ät maanystavat.fi