Aamuvartiot ilmastolain puolesta kirittivät ministereitä

Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja muistutti ilmastopolitiikasta vastaavia ministereitä  ilmastolakihankkeen tärkeydestä tänään maanantaina 17.3. Kampanjaväki vastaanotti seitsemän ministeriön työntekijät aamulla “Vahva ilmastolaki nyt!” -banderollitervehdyksellä. Aamuvartiot ilmastolain puolesta jatkuvat maanantaiaamuisin maaliskuun loppuun asti. Kampanjan tavoite on, että ilmastolaki astuu voimaan ensi vuoden alussa.

Lue lisää →

Energia-Excel-kohu paljastaa avoimuusvajeen ilmastopolitiikassa

Taloussanomat kertoi 17.2. vedonneensa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, koska työ- ja elinkeinoministeriö ei ole luovuttanut lehdelle energia- ja ilmastostrategian taustalla olevaa laskentamallia. Lehden mukaan “TEM on rikkonut julkisuusperiaatetta ja rajoittanut kansalaisten perusoikeuksia enemmän kuin demokraattisessa yhteiskunnassa on välttämätöntä”. Salailu estää julkisen keskustelun ja vaarantaa siten myös demokratian toteutumisen tärkeissä ja kauaskantoisissa päätöksissä.

Lue lisää →

Iso-Britannian viisivuotias ilmastolaki

Meidän pitäisi nyt päättää, haluammeko torjua ilmastonmuutoksen. Jos haluamme, meidän on saatava päästöt laskuun ja pian. Päästöjä kannattaa vähentää järkevästi, johdonmukaisesti ja kustannustehokkaasti, eikä tyhmästi, holtittomasti ja tehottomasti. Tällaisen päättelyketjun tuloksena Iso-Britanniassa säädettiin viisi vuotta sitten maailman ensimmäinen ilmastolaki ohjaamaan ilmastopäästöjen vähentämistä kaikkialla yhteiskunnassa.

Lue lisää →

Lumiukot kiirehtivät vahvan ilmastolain valmistelua

Lumiukot kannustivat Suomen energia- ja ilmastopolitiikasta vastaavia ministereitä valmistelemaan kiireesti vahvan ilmastolain. Lumiukkojen mielenilmauksia järjestettiin laskiaistiistaina 12.2. 12 paikkakunnalla ympäri Suomen. Helsingissä lumiukot nousivat eduskuntatalon edustalle vaatimaan ministeri Haglundilta, Kiurulta, Koskiselta, Kyllöseltä, Niinistöltä, Räsäseltä, Urpilaiselta ja Vapaavuorelta ilmastopolitiikkaan ryhtiä.

Lue lisää →

Hallituksen tartuttava ilmastolakiselvityksen suosituksiin

Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja rohkaisee ympäristöministeriötä toteuttamaan tuoreen ilmastolakiselvityksen suositukset hallituksen ilmastolakiesityksen valmistelussa. Ympäristö- ja energiaoikeuden professori Ari Ekroos ja tekniikan tohtori Matias Warsta ovat laatineet ympäristöministeriön pyynnöstä joukon suosituksia ilmastolain säätämisen taustaksi. Selvitys on julkaistu tänään ja se toimii pohjana hallitusohjelmaan kirjatun ilmastolain valmistelulle [1].

Lue lisää →

Polttava Kysymys kiritti demareita työssä vahvan ilmastolain varmistamiseksi

Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja kiritti sosialidemokraatteja työskentelemään vahvan ilmastolain puolesta. Polttava Kysymys -kampanjan toimijat keräsivät demarivaikuttajien lupauksia työskennellä vahvan ilmastolain puolesta Kasvot vahvan ilmastolain puolesta -tempauksessa SDP:n puoluekokouksen yhteydessä Marina Congress Centerin edessä torstaina ja perjantaina.

Lue lisää →