Ilmastolaki Kataisen pöydällä

Ilmastolakia tukevat puolueet ovat vieneet asian hallitustunnustelija Jyrki Kataisen työpöydälle. Vihreät kertoi tänään lauantaina hallitusneuvotteluihin osallistumisen ehdoksi, että hallitus ”parantaa ympäristön- ja ilmastonsuojelun tasoa esimerkiksi säätämällä ilmastolain”. Aikaisemmin tällä viikolla sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto linjasivat Kataiselle, että ilmastolaki on yksi seuraavan hallituskauden tärkeimpiä lainsäädäntöhankkeita.

Tulevat päivät ratkaisevat, millaisella kokoonpanolla seuraavasta hallitusohjelmasta lähdetään neuvottelemaan. Tilanne elää koko ajan ja on äärimmäisen jännittävä. Polttava Kysymys seuraa ilmastolain vaiheita läpi neuvotteluiden.

Ilmastolailla on edellytykset edetä seuraavan hallitusohjelman kautta, sillä

  • se on sosialidemokraateille, vihreille ja vasemmistoliitolle tärkeä tavoite
  • edellinen hallitus on linjannut, että ilmastolain hyötyjä ja haittoja sekä soveltuvuutta Suomeen tulee selvittää
  • uudessa eduskunnassa on Polttavan Kysymyksen ja Kepan vaalikoneiden mukaan 84 ilmastolakimyönteistä kansanedustajaa.

Lue
Vihreiden Anni Sinnemäki hallitusneuvotteluihin osallistumisesta
SDP:n vastaukset Kataisen lisäkysymyksiin
Vasemmistoliiton vastaukset Kataisen lisäkysymyksiin
Valtioneuvoston tulevaisuusselonteko: Kohti vähäpäästöistä Suomea