Ääni ilmastolle -tempaus kannustaa ihmisiä vaaliuurnille

Polttava Kysymys -kampanja vetoaa äänestäjiin: Suomen ilmastopolitiikkaa ei saa jättää sattuman varaan. Tempaus 5.4. Helsingissä klo 12-13 Kiasman edustalla. Paikalla ilmastolaki-lottoa juontamassa näyttelijät Annika Poijärvi ja Sauli Suonpää. Tempaus myös Turussa.

ilmastolakibingo_preview

Polttava Kysymys -ilmastolakikampanja kannustaa ihmisiä käyttämään äänensä kestävän ilmastopolitiikan puolesta järjestämällä Ääni ilmastolle -tempauksen tiistaina 5.4.2011 juuri ennakkoäänestyksen kynnyksellä. Tempauksessa voi lähettää viestejä ilmastolain puolesta sekä osallistua ”ilmastolottoon”. Yli kolme vuotta kestäneen kampanjan tavoitteena on saada ilmastolaki seuraavaan hallitusohjelmaan. Ilmastolain kohtalo on nyt veitsen terällä: yli 800 kansanedustajaehdokasta tukee ilmastolakia. Nykyisessä eduskunnassa lain tukijoita on 70. Äänestäjät ratkaisevat, onko heitä seuraavassa eduskunnassa enemmistö.

– Eduskuntavaaleissa äänestäminen on tärkeä ympäristöteko ja oikeus, jota ei pidä jättää käyttämättä. Ilmastolaki ei koskaan ole ollut näin lähellä. Jos siis haluat tehdä vaivattoman, mutta vaikuttavan ilmastoteon, tarkista yhden kysymyksen vaalikoneestamme ehdokkaiden kannat ja käy vaaliuurnalla. Niin yksinkertaista ilmastotoiminta joskus on, kannnustaa Polttavan Kysymyksen  kampanjakoordinaattori Pia Pässilä.

Enemmistön saaminen seuraavaan eduskuntaan on täysin mahdollista. Istuvassa eduskunnasta kannattajia löytyy jo 70, eli yli kolmannes. Kuluneen kauden aikana ilmastolaista onkin tehty kaksi lakialoitetta ja neljä kirjallista kysymystä. Ilmastolain taival on toisinaan tarvinnut myös arpaonnea. Näin tapahtui ympäristövaliokunnassa viime helmikuussa, kun äänet ilmastolain sisällyttämisestä luonnonvaraselonteon lausuntoon menivät tasan ja arpa ratkaisi tilanteen ilmastolain hyväksi.

– Suomen ryhtiliike ilmastopolitiikassa on asia, jota ei voi jättää sattuman varaan. Kehotammekin kaikkia käyttämään ääntänsä, jotta tukea olisi riittävästi ilman onneakin, vetoaa Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Laura Meller.

Helsingissä tempaus järjestetään Kiasman edessä klo 12-13. Tempaus järjestetään myös Turussa, missä pingviinit kiertelevät vaalikojuja turvapaikkaa etsien.

Lisätietoja:

Pia Pässilä, Polttava Kysymys -kampanjakoordinaattori, 040 7430624

Laura Meller, ilmastokampanjavastaava, Maan ystävät, 044 537 7193

Kaikki tapahtumatiedot löytyvät osoitteesta:
http://www.polttavakysymys.fi/tapahtumat/aani_ilmastolle-tempaus/

Ehdokkaiden ja puolueiden kannat ilmastolakiin löytyvät Polttavan Kysymyksen vaalikoneesta:
http://www.polttavakysymys.fi/vaalikone/

Julkaisuvapaita valokuvia tempauksista

Polttava Kysymys on Maan ystävien vetämä, 31 eri yhteisön ilmastolakikampanja vuosittaisten, laillisesti sitovien ja ilmastokatastrofin torjumiseksi tarvittavien päästövähennysten puolesta. Siihen kuuluvat Maan ystävien lisäksi Attac, BirdLife Suomi, Helsingin nuorten ja opiskelijoiden YK-yhdistys, Kirkon ulkomaanavun Changemaker-verkosto, Demarinuoret, Greenpeace, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta, Kehitysyhteistyön palvelukeskus, Kirkon ulkomaanapu, Kommunistinen Nuorisoliitto, Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta, Lapin yliopiston ylioppilaskunta, Luonto-Liitto, Natur och Miljö, Plan Suomi Säätiön Lastenhallitus, Plan Suomi Säätiö, Ekokauppa Ruohonjuuri, Sosialidemokraattiset opiskelijat, Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen ylioppilaskuntien liitto, Sähköautot.fi, Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan ympäristöjaos, Turun yliopiston ylioppilaskunta, Vasemmistonuoret, Vasemmisto-opiskelijat, Vegaaniliitto, Vihreä Elämänsuojelun Liitto ry, Vihreiden Nuorten ja Opiskelijoiden liitto, WWF ja Åbo Akademis Studentkår.

Maan ystävät on kansalaisjärjestö, joka tarjoaa ihmisille mahdollisuuden toimia ekologisesti kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman puolesta. Maan ystävät on osa kansainvälistä Friends of the Earth International -verkostoa, johon kuuluu ryhmiä noin 70 maasta kaikista
maanosista.