Polttavan Kysymyksen nettisivut uudistuneet

Tervetuloa Polttavan Kysymyksen uusille verkkosivuille!

Ilmastolakikampanja on saavuttanut paljon. Laki on tuotu tyhjästä suomalaiseen poliittiseen keskusteluun, ja lain valmistelu etenee parhaillaan energia- ja ilmastopolitiikan ministerityöryhmässä. Jos aikataulu pitää, saamme tänä vuonna ilmastolain eduskunnan käsittelyyn. Tämän kunniaksi me päätimme ilmastolakikampanjassa päivittää sivumme niin sisällön kuin ulkoasun osalta uuteen iskuun kampanjan huippuhetkiä varten.

Kampanja ilmastolain puolesta käynnistyi Suomessa vuonna 2008 – samana vuonna, kun Iso-Britannia jo sääti oman lakinsa. Kampanjan myötä lukuisat suomalaiset ovat osallistuneet työhön lain puolesta monilla eri tavoilla. Myös monet päätöksentekijät ja tutkijat ovat matkan varrella todenneet kanssamme, että ilmastolaki kannattaa säätää. Innostava tarinamme on nyt kirjoitettu sivuillemme; eri osioista löydät tietoa sekä ilmastolain valmisteluprosessista että kampanjan vaiheista.

Myös ilmastolakia itseään koskevat sisällöt on täysin päivitetty. Tavoitteemme eivät ole olennaisesti muuttuneet, mutta vuosien keskusteluiden aikana eri asiat ovat nousseet lain valmistelussa keskeisiksi. Samoin lakiin liittyvä sanasto on kehittynyt, kun virkamiehet ovat lähteneet valmistelemaan lakitekstiä. Sivujen ilmastolaki-osiossa kerrotaan tarkemmin mm. kampanjan ajamista päästövähennystavoitteista, lain suunnittelu- ja seurantajärjestelmästä ja lain vaikutuksista talousasioiden näkökulmasta. Suosittelemme myös tutustumaan koalition omaan ilmastolakimalliin.

Sivuston alareunaan on entistä näkyvemmin nostettu esille ne tahot, jotka ovat mukana yhteisessä kampanjassamme. Koalitiomme on edelleen avoin – jos haluaisit nähdä oman taustatahosi mukana Polttava Kysymys -koalitiossa, ota yhteyttä!

Lain ollessa valmistelussa ja kampanjamme lähellä tavoitteensa saavuttamista tarvitsemme edelleen tukeanne työn jatkamiseksi. Tue-sivulla kerrotaan, kuinka voit auttaa varmistamaan, että Suomeen säädetään ilmastolaki, josta on todellista hyötyä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Toivottavasti löydätte uusilta sivuiltamme kaiken tarvitsemanne tiedon! Otamme mielellämme myös vastaan palautetta (hanna.hakko ät maanystavat.fi). Seuraattehan jatkossakin lain ja kampanjan uusimpia käänteitä tässä blogissa!