Lumiukot vaativat vahvaa ilmastolakia tänään ympäri Suomen

Polttava Kysymys -kampanjan lumiukot nousevat tänään yhdeksällä paikkakunnalla kannustamaan maamme päättäjiä kunnianhimoisen ja oikeudenmukaisen ilmastopolitiikan tekemiseen. Helsingissä lumiukot saapuvat eduskuntatalon eteen klo 13-15.

Lumiukot vaativat yhteen ääneen kahta asiaa: Suomen on säädettävä vahva ilmastolaki ja sitouduttava 40% päästövähennyksiin vuoteen 2020 mennessä. Tämä on vähintä, mitä Suomi ja muut teollisuusmaat voivat tehdä vaarallisen ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Lumiukot tahtovat, että vuodesta 2012 tulee Suomen ilmastopolitiikan juhlavuosi, jonka aikana tehdään merkittäviä ja rohkeita tulevaisuuteen tähtääviä ratkaisuja.

”Suomen hallitus on hallitusohjelmassa sitoutunut tekemään esityksen ilmastolaista ja päivittämään kotimaisen ilmasto- ja energiastrategian. Meidän ilmastosta  huolestuneiden ja kansanedustajienkin on oltava hereillä, jotta saamme vahvan ja kunnianhimoisen ilmastolain sekä ilmastotieteen mukaiset päästövähennystavoitteet”, toteaa Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Laura Meller.

Lumiukkojen mielenilmaus järjestetään jo kahdeksantena vuonna peräkkäin. Helsingissä lumiukot kokoontuvat eduskuntatalon eteen muistuttamaan, että vuosi 2012 on Suomen ilmastopolitiikan kannalta erityisen tärkeä.

Hallituksen on määrä valmistella ilmastolaki varmistamaan päästövähennysten toteutuminen, päivittää kotimainen ilmasto- ja energiastrategia ja päättää suhtautumisestaan EU:n yhteisen tavoitteen kiristämiseen. Polttava Kysymys -kampanjan mukaan ilmasto- ja energiastrategiassa Suomen on sitouduttava vähintään sellaisiin päästövähennystavoitteisiin, jotka ovat linjassa kansainvälisesti sovitun kahden asteen tavoitteen kanssa. Ilmastotieteen mukaan nykyiset päästövähennyslupaukset ovat johtamassa jopa yli neljän asteen lämpenemiseen[1] – eikä Suomi ole nykyisillä toimilla saavuttamassa edes niitä[2].

”Toivotamme kaikki tervetulleiksi rakentamaan kanssamme ilmastolakia vaativia lumiukkoja. Kiritetään yhdessä poliitikkoja tekemään parempaa ilmastopolitiikkaa!”, Meller kehottaa.

Lisätietoja

Henna-Elise Selkälä Polttava Kysymys –kampanja
henna-elise.selkala (ät) maanystavat.fi
p. 0405597759

Laura Meller, Maan ystävien ilmastokampanjavastaava
laura.meller (ät) maanystavat.fi
p. 0445377193

www.polttavakysymys.fi

Lista tempauspaikoista, -ajoista sekä yhteyshenkilöistä osoitteessa
http://www.polttavakysymys.fi/tapahtumat/lumiukkot2012/
Valokuvia tiedotusvälineiden käyttöön tempauksen jälkeen saatavilla
samasta osoitteesta