Vahva ilmastolaki liikutti lumiukkoja -kuvakooste

Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjan lumiukot nousivat tänään tiistaina puolustamaan vahvaa ilmastolakia ja ilmastotieteen mukaisia päästövähennystavoitteita eri puolilla Suomea Helsingistä Rovaniemelle.

Lumiukkojen viesti päättäjille oli, että Suomi tarvitsee vahvan ilmastolain sekä ilmastotieteeseen ja oikeudenmukaisuuteen perustuvat päästövähennystavoitteet: vähintään 40 % vuoteen 2020 mennessä ja 95 % vuoteen 2050 mennessä.

Lumiukot kansoittivat eduskuntatalon nurmen. Kuva: Kalle Meller.

Lumiukot kansoittivat eduskuntatalon nurmen. Kuva: Kalle Meller.

Vahva ilmastolaki nyt! Kuva: Kalle Meller.

Vahva ilmastolaki nyt! Kuva: Kalle Meller.

Salon lumiukko vaati vahvaa ilmastolakia sekä 40 prosentin päästövähennystavoitetta vuodelle 2020. Kuva: Petri Kultanen.

Salon lumiukko vaati vahvaa ilmastolakia sekä 40 prosentin päästövähennystavoitetta vuodelle 2020. Kuva: Petri Kultanen.

Siuntiossa Natur och miljön ympäristöetsivät tukivat lumiukkojen tavoitteita.

Siuntiossa Natur och miljön ympäristöetsivät tukivat lumiukkojen tavoitteita.

Tempauksen tavoitteena oli kirittää hallitusta ja kansanedustajia tärkeään ilmastovuoteen 2012. Hallitus on hallitusohjelmassa sopinut ilmastolakiesityksen valmistelusta sekä kotimaan ilmasto- ja energiastrategian päivittämisestä. Suomella on kaikki edellytykset siirtyä kansainväliseen kärkeen ilmastokatastrofin torjunnassa – nyt hallitusohjelman kirjaukset on toteutettava tavalla, joka varmistaa päästöjen vuosittaisen vähenemisen hallituskaudesta toiseen.

Lue lisää:

Millainen on hyvä ilmastolaki?

Lumiukot ilmastolain puolesta –tapahtuman lehdistötiedote

Lisää kuvia lumiukoista